Want your
own Fotopage?








 
Liyana's FotoPage

By: Liyana Sampol

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 20-May-2008 09:14 Email | Share | | Bookmark
rutinku on weekdays...cerita di suatu petang...

3mths
2 mths
4mths
View all 9 photos...


bermula 2 mei, umi ditransfer ke projek lain jadi working hour umi bertukar dr 8-5 menjadi 9-6..

at first, wuargggghhhhhh(tensennyer haku kul 6 tu sana sini jammed tak henggat)..dr taman tun, kl ikut ldp masuk sunway, then kesas menuju ke bandar putera klang...otherwise, ikut nkve

so, umi discussed wif abah..umi nak hantar adik kat umah ibu(my SIL) kat taman medan, pj( she babysitted batrisyia lepas habis pantang sampai umur 4bln)....lagi pun, after 4 months sent them to nursery umi mmg tak puas hati atas penjagaan to both my kids..on top of that, sian pulak abah camne nak handle both.umi mesti sampai rumah lambat paling awal pun kul 7 lebih..abg danish abah boleh handle sorang. tp batrisyia camne abah nak bg nenen . so, abg danish still going to nursery cuma adik aje hantar kat my SIL

jadinya, starting 2nd may, batrisyia temankan umi pagi dan petang(should i say mlm)...so, setiap pagi atau petang masa kat dlm lift menuju ke rumah ibu mesti ada org yg tegur batrisyia..and yes, baru 2 minggu hantar ke rumah ibu, adik semakin tembun...and put on weight drastically


cerita di suatu petang didalam lift:

makcik : berapa bulan tu (addressing batrisyia)
umi : 8 bulan
makcik: badan semangatnyer. budak lelaki memang
umi: err, perempuan ni
makcik: la ye ker...muka cam lelaki
umi: a'ah..dah ada beberapa org tegur (dlm hati umi cakap, ikut muka abahnyer ler ). muka garang.hehe
makcik: tu laa...muka garang sgt, takut nnt pakwe nak tackle



*muka garang takpe..nnt umi didik adik jadi seorang yg bersopan santun, berbudi bahasa, hormati org lain bla..bla..bla



jadi, our journey setiap hari bermula pukul 7am dan umi sampai opis ngam2 9am...petang pulak kul 6 tepat umi kuar opis ambik batrisyia dan kami sampai rumah pukul 8pm....

fuhhhh...

sampai rumah terus bersilat kat dapur, sian abh n abg danish lapar . then umi siap2 terus tidokan adik..kadang2 dgn umi sekali tertido...kalu tak tertido umi basuh kain/lipat kain, siapkan beg abg danish utk esok sambil masak bubur adik...pastu semua org zzZZzzz


Monday, 19-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sports Day

masa baru sampai ok lg
tgh warming up nak nangis
dgn teacher
View all 19 photos...


Hari Ahad 19.05.2008 adalah Hari Sukan bagi taska,tadika An Nizah utk semua cawangan Jln Kebun, Kota Kemuning, Bandar Putera...mmg meriah. tp pada hari itu, kami anak beranak bangun lambat.

Acara sepatutnya bermula pukul 8pg tetapi disebabkan hujan lebat, acara terpaksa ditunda hingga ke pukul 9lebih. Majlis dirasmikan oleh ahli Parlimen Kota Raja, Dr. Masitah...informative speech.



Yg tak bestnya, abg danish asyik nangis dr mula berkumpul sampai la habis acara utk group dia...
but surprisingly group dia menang No#1

Batriysia pulak happy jer sepanjang hari dan umi macam biasa la mesti dapat geng borak 2-3org
one of them cikgu kat sekolah men. jln kebun...geram sgt kat batrisyia sampai minta izin nak dukung...hehe..umi ok jer

pukul 12 lebih kami balik walaupun acara lain tak habis lagi...masing2 kepenatan

medal abg danish




Wednesday, 14-May-2008 06:11 Email | Share | | Bookmark
I've been TAGGED!

interesting n fun...i've been tagged by Liz
and Zana
tq girls

so, here is the completed task....


and now, i'm going to tag few ppl pulak yer...read thru the rules dulu..
Quote:



The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog


Dear frens, i would like to know more about you...

1. niza http://nhmieza.fotopages.com
2. ummi alya http://alyahusna.fotopages.com
3. lynn http://marjalina.fotopages.com
4. elly http://ellydanish.fotopages.com
5. lieya http://lieyalatif.fotopages.com
6. kak zie http://zienaz.fotopages.com
7. kak cahaya http://thuraya.fotopages.com






Tuesday, 13-May-2008 01:02 Email | Share | | Bookmark
Mari Menebar jala

 
 
 
View all 5 photos...
memandangkan memasak adalah kesukaan umi, hari2 umi masak, umi masak hari2

disebabkan masa yg suntuk, umi suka memudahkan kerja2 memasak..jadikan aktiviti memasak easy and fun..jadi resepi umi semua sempoi...

just wanna share resepi roti jala yg senang ni ngan frens semua..



bahan:
2 mug tepung gandum
2 1/3 mug air
sebiji telur
sedikit garam
sedikit pewarna kuning/serbuk kunyit

cara:
1. blend semua bahan kemudian tapis
2. panaskan non stick pan dan tebar gunakan acuan jala ataupun boleh gunakan jari jemari saje
3. bila masak, bater akan lekang dan tanpa gunakan spatula tuang aje atas pinggan
4. gulung/lipat ikut citarasa
* boleh dapat >20 biji roti jala

kari ayam:
2 keping isi ayam-potong kecik
1 biji kentang russet- potong kecik
1/2 ulas bawan besar -mayang
sebiji bawang putih- slice
sehiris halia
2 sudu besar serbuk kari ayam
2 cawan air
1 cawan santan pekat
garam + aji secukup rasa

cara:
1. tumis ayam dgn bawang2 dan serbuk kari sampai naik bau
2. masukkan air dan kentang
3. dah boiled, masukkan santan dan kecikkan api
4. masukkan garam + aji secukup rasa. biarkan sehingga empuk


selain makan dgn kari ayam, dgn kurma ayam pon sedap...
bagi roti jala berinti pon sama caranya..bezanya inti tu mcm inti karipap



TIPS: seeloknya ada satu kuali/non stick pan yg digunakan khusus utk wat kuih2 tebar camni such as roti jala, lempeng, kuih ketayap..jadi masalah 'melekat' tiada lagi...


Monday, 12-May-2008 09:35 Email | Share | | Bookmark
Hujung MinggU yang MeriaH

ello frens
menebar roti
breakfast for d day
View all 10 photos...
Hari khamis mlm jumaat umi ambik abg danish kat umah nenek after work, then ambik adik batrisyia kat umah ibu terus balik klang just to fetch abah kat umah terus gi Jusco Bukit Tinggi..umi beli ni...


Hari jumaat banyak betul aktiviti umi...
hantar adik ke rumah ibu then bawak nenek pegi check up kat PPUM then cuci mata kat Ikea dgn abg danish sekali..tp pagi tu umi sempat buatkan roti jala utk breakfast abah dan bg kat kak nor, jiran depan rumah...



roti jala + kari ayam n kentang


sementara umi bersiap, abg danish tolong sikatkan rambut adik

Hari Sabtu pulak ada family day kat Sunway Lagoon (kira family day ker kalu gi sorang2jer..ahah)
abah keja dan umi takmo bawak abg danish sbb tak larat nak layan nnt..adik batrisyia pulak, umi takmo kena panas


**photo to be uploaded

Hari ahad umi spent time ngan anak2 umi kat rumah saje. abah had to work so umi lepak ngan abg danish dan adik batrisyia sambil basuh/sidai/lipat kain tak tahu brapa round..

adik batrisyia semakin memanjang





[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net